dijous, 14 de febrer del 2008

Vaga!!

Hola!
NO NO NO A LA PRIVATITZACIÓ!!
NO VOLEM AQUESTA LLEI!!
Hui dia reivindicatiu a Barcelona, manifestació de professors, mestres i alumnes en contra del projecte de llei del Conseller Ernest Maragall que introdueix moltes novetats al sistema educatiu català, algunes positives, ningú ho dubta, però que en general són perjudicials per a un país que vol tenir una educació pública de qualitat.
Centres educatius de primera, segona i tercera, contractació segons el pèrfil (amiguisme, politiqueig...), adaptacions currículars de risa, gestió privada dels centres públics (per organismes sense ànim de lucre com "La Caixa"...), avaluació sense concretar com i quan del professorat, contractació de personal educatiu per part del departament sense cap vincle amb l'estat i amb diferents condicions salarials i laborals...., en fí, des del meu punt de vista, una concertació de l'educació pública intolerable.
Des de fa temps els mitjans de comunicació estan contaminant als pares i a la societat presentant al professorat públic quasi com a mandarres que es toquen el carbassó i cobren sense pencar, ains... com m'agradaria vore al senyor Cuní o qualsevol dels seus "experts contertulis" enfrontar-se a una classe de Primària o Secundària amb un bon grapat de alumnes nouvinguts o amb problemes de destructuració familiar o amb discapacitats o totes aquestes coses juntes...., a veram si després continuen bordant com ho fan ara. Se'ls omple la boca carregant contra nosaltres sense conèixer ni de lluny la nostra feina i les dificultats que comporta.
Aquest matí a la manifestació ja s'ha comentat que alguns medis donaven la xifra d'un 52% del seguiment de la vaga..., francament ho dubte, per les dades que tinc de l'escola on treballe i per referències d'amics i companys com a mínim situaria en percentatge de mestres que ha secundat la vaga en un 70-80%, a Secundària no tinc tantes dades, però més del 50% crec que segur.
Ha estat positiu vore a la gent manifestar-se per una cosa que consideren justa i indispensable, tanmateix no se si s'aconseguira alguna cosa. La liberalització dels serveis públics (incloint educació i sanitat) és una prioritat de la OCDE i de la Unió Europea, i estem tragant i tragant. En certa mena, i com vaig llegir l'altre dia en una carta al director a "El Punt", no deixa de ser contradictori que el funcionarat educatiu es manifeste per l'ensenyament públic quan vora un 80% dels mateixos empren serveis sanitaris privats, a mi al menys m'ho sembla.
Per això pense que les respostes cap a la liberalització dels serveis públics haurien de ser unitàries i no ser sectorials, movilitzant al màxim possible a la societat, hui tenim drets que els nostres avis pot ser somiaven, i si no ens movilitzem pot ser també siguen un somni per els nostres nets. Hui, pot ser, ha sigut la primera batalla d'una llarga guerra de resultat incert.
No puc més que mostar el meu suport a tots els que hui han secundat la vaga, i animar als que no l'han fet que s'ho replantegen i estiguen a pròximes movilitzacions. Si el conseller no retira les bases i obri un espai de diàleg i reflexiò, tornarem a eixir al carrer. Per a mi el sou perdut hui és una mena de inversió per no perdre molt més en un futur no gaire llunyà.
Per acabar vull reconèixer el gran paper que els sindicats han portat a termé a la plaça de Sant Jaume, dinamitzant les protestes i animant la manifestació. Especialment el meu aplaudiment cap a dos plataformes amb les quals, als meus temps d'estudiant a València, vaig tindre algu enfrontament, el SPEC i el Sindicat d'Estudiants. Hui han estat de primera.

MODE CONSIGNES ON:
NO NO NO A LA PRIVATITZACIÓ.
NO VOLEM AQUESTA LLEI.
OTI OTI OTI MARAGALL EL QUI NO VOTI!!
MATINS.SI CUNI ESTEM AQUÍ!
ON ESTÀ EL 6%?
MENYS POLÍCIA I MÉS EDUCACIÓ!! (sorprenent que en una manifestació de professors hagues tants mossos d'esquadra..... per a la pròxima hauriem de portar llibres fent un homenatge al gran lema de Bertold Bretch, "Empuña un libro, es un arma!")
I una que m'ha arribat al fons del cor: MARAGALL CRETÍ, TREBALLA D'INTERÍ!!!
MODE CONSIGNES OFF

+ info sobre el desenvolupament de la vaga:
El PERIÒDICO
LA VANGUARDIA
EL PAÍS
AVUI

No deixa de ser una mica paradògic que es manifesten 60000 persones i el conseller vullga deixar la vaga com si no passarà res....


I tú, què em contes?

3 comentaris:

Joselu ha dit...

Participé en la huelga y fui a la manifestación. El ambiente era estimulante y coreamos consignas como las que dejas aquí registradas. Es una ley nefasta. Me alegro que tú también como sustituto (mi mujer también lo es y estuvo)seas consciente de lo que nos jugamos. Fuimos sesenta mil, pero el conseller ha manifestado que la ley seguirá su trámite. Me temo que habrá que seguirse movilizando. Eso sí en mi instituto fuimos minoría los que hicimos huelga. Dieciocho de cincuenta y cinco, lo que es muy preocupante porque sé de otros institutos que ha pasado tres cuartos de lo mismo. Concuerdo con tu artículo y me adhiero a él. Un abrazo.

la_filologa ha dit...

Buaaa, me encanta la de Maragall, es la consigna más cachonda, jeje.

Siento quitarte la ilusión con respecto a mi anterior post. No, cuando hablaba de que La Vane se entera del 50% de lo que pasa en clase, no me refería a que lo asimilase, ni mucho menos. Quiero decir que si sumas: chorradas de compañeros + intentos de correción de ejercicios por parte de la profe + discusiones absurdas sobre asuntos externos + explicaciones + interrupciones + alumnos dando por saco sin más ni más, de tooodo eso, La Vane oye (que no escucha, eso sería otro cantar) un 50% o así, en un día bueno.

Yo a veces me asombro a mí misma de lo bien que entiendo el catalán por escrito, chico. Porque lo del gallego lo puedo justificar porque aquí por cable llega la TVG y, bueno... veo los dibujos en gallego. Pero, vamos, lo del catalán es un don y un mérito mío indiscutible que no pienso quitarme nunca.

Besos, y muchas gracias por pasarte por mi blog y darme ánimos con esto de la enseñanza.

Neomaestrillo ha dit...

Hola!
Antes que nada perdonadme una vez más el retraso a la hora de contestaros, os doy las gracias por participar en este pequeño blog!
Joselu a mi me extraño que los profesores de Secundaria no siguieran de forma masiva la convocatoria de huelga, pues creo que este proyecto de ley es a quién más perjudica. De todas maneras no se si sirvió para algo salir a la calle, parece que la unidad entre los sindicatos se esta rompiendo y no se yo si el profesorado esta dispuesto a secundar futuras acciones. Ya veremos que ocurre después de las elecciones, pues si parece claro que antes de ellas poco o nada se hará.
Si que fue impresionante la manifestación, no me esperava tanta gente!.
Bienvenida filóloga, veo que entendí mal, pero al fin y al cabo la realidad de la Vane es la realidad de la mayoría de alumnos hoy en día. Es difícil que capten la esencia de que lo que intentamos transmitir.
Por otro lado es digno de alabar tu participación al estar la mayoría de post es catalán, es alentador y demuestra que somos los más los que nos creemos lo de la España plural, como ya comenté, creo que menos el euskera, que es otro cantar, cualquiera con un mínimo de interés es capaz de entender las lenguas románicas españolas (obviando el castellano, claro esta).
Los dibujos son una gran herramienta para aprender idiomas, cuando yo era nano el valenciano no se impartía apenas en las escuelas y mi generación lo aprendio basicamente viendo Bola de Drac, Musculman, L'Arale y otras míticas series en TV3.
A cuidarse todos, besos y abrazos!