dimarts, 29 de gener del 2008

Un any en el exili! (i els que ens queden...!)

Hola!
Demá 30 de gener farà un any del meu primer nomenament...., sembla que fou ahir quan tal dia com hui, que l'any passat era dimecres vaig consultar les llistes i vaig vore el meu número convocat. SUBIDON!!!! Instantani, però de seguida també una mica de por, neomaestrillo sembla llançat per fora però el seu fons és tímid i dubitatiu!
En fi, allà que anarem cap a Barna amb la borsa feta i sense saber com dimonis funciona un nomenament, a més amb un madrugó dels que fan època, a les 5:00 del matí, ja que el primer Euromed ix de València a poc més de les 6:oo. Evidentment pecaven de "pardillos" i pensaven que seria una cosa ràpida i amb varietat per escollir.... juaz! Fins a les 14:00 passades no vaig escollir la meua destinació: Berguedà!
I des de llavors fins hui. 1 any, dos escoles, moltes vivències i experiències dificilment olvidables. Al principi molt dur, classes de Primària molt lluny de casa, menys mal que els meus alumnes eren uns xiquetes i xiquetes molt agradables i amb educació cosa que va facilitar que m'adaptès.
El balanç, malgrat les ombres evidents (ja per errades meues o per confrontacions amb l'entorn), per a mi es satisfactori. Em vaig fent a la feina, encara que de vegades m'agobie i em donen ganes de renunciar i tornar cap a cas, o em faig il·lusions per a quan done Secundària (cosa que espere siga ja el curs vinent!), però estic content, i la nostàlgia per la terreta i els meus la intente controlar, els dies com hui que rep la nòmina doncs la controle millor que un dia 18 , 19 o 24 d'un mes qualsevol!
Però el que no puc evitar es plantejar-me, fins a quan? Quan podré dedicar-me a l'ensenyament a nostra terra? Des de fa un parell de dies junt a la tarjeta sanitària de la Generalitat Valenciana tinc també la de Catalunya, amb metgessa asignada, aquestes coses, aquests detalls son els que fan pensar que l'exili serà llarg. Més quan els rumors apunten a que aquest any al País Valencià només hi hauran 40 places per Història, Art i Geografria...., i segur que aniran a parar als afins del partit únic. O al menys una gran part d'elles.
També sovint quan et pares un moment a pensar en la vida i en el futur et veus una mica, millor dit, prou condicionat per la incertessa del futur, és difícil fer plans a llarg termini sense saber on estaràs en septembre (o qui sap si demà mateix si torna la titular, encara que això ho dobte molt... moltíssim!!!). Temps dirà!
De totes formes és una aventura que recomane a tots els que esteu a València sense possibilitats de treballar allà, crec que prompte s'obre de nou la borsa aquí, el meu consell és que us apunteu sense dubtar-lo. Al final t'acabes demostrant a tú mateixa coses que no pensaves que eres capaç de fer, aguantar, suportar.... Reconquerim les terres!! XD
Que un vagi bé!
I tú, què em contes?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Neomaestrillo!

Feliç aniversari com a interí!
Crec que encara no s'ha fet pública la distribució de places ací a València, però sembla que hi haurà poquíssimes places en comparació a l'any passat, és escandalós.

Espere que Catalunya siga, com ha sigut sempre, una terra que acull i ensenya als interins!! Visca Catalunya!!

Que vaja bé!!

Neomaestrillo ha dit...

Gràcies biosecundària!!
Jo no conec encara la la distribució de places a la terreta, però crec que seran molts menys.
Ací a Catalunya aquest any no hi ha convocatòria per a Secundària, però si els tres propers anys.
Per a Biologia exactament està acordat que siguen:
2009 --> 150
2010 --> 150
2011 --> 175
Després.... no ho se, crec que aniran tancant l'aixeta de nous funcionaris, especialment si al final les bases de la Llei d'Ensenyament de Catalunya pasen a ser una llei.
Ja estàs treballant a Primària?