dimarts, 23 de setembre del 2008

Neomaestrillo vs Departament d'Educació


Hola!
De vegades a la vida et sents com una merda, com un tronc, com quelcom que es pot remplaçar sense que ningú se n' adone. Aquesta és la sensació que els profes de Secundària amb disponibilitat per a Primària, especialment a Barna Comarques, tenim.
El Departament d'Educació ens menysprea, durant dos cursos (alguns comp@ns encara més) hem estat donant classes a escoles per tota Catalunya, hem fet cursos de formació per a mestres, hem fet tot el possible per fer nostre treball de la millor manera possible, hem atés a les families, hem educat als nostres alumnes i hem intentat que es desenvolupen el millor possible.
I ara què? Ara el Departament s'ens pixa al damunt, ens arracona i permet que gent que acabat la carrera es situe per davant de nosaltres, que gent d'altres SSTT pugen escollir abans que nosaltres (no només això, com no son del nostre SSTT no estan obligats, així que poden escollir com a senyorets, si troben algo a prop de casa ho agafen, sino ho deixen), deixa que els provisionals també estigan per davant de nosaltres (també amb el mode senyoret ON)...
Així doncs hui als nomenaments que ens han deixat als de Secundària? Res de res, 4places (a Berga, a Callus, a Guardiola de Berguedài a San Llorenç d'Hortons, els senyorets de ciutat no van als pobles llunyans).
Què és el que passa llavors? Que gent que fa un any en les mateixes dates ja estaven treballant, aquest any estem sense feina. El curs passat vaig començar el dia 20 de setembre, de fet els llicenciats foren majòria a aquell nomenament. Aquest any estem a 23 i vorem quan s'engega l'assumpte, per que clar al permetre que qualsevol que tinga com a àmbit C Barna Comarques passa per davant de nosaltres i no treballem la borsa de secundària tampoc avança.
Hem sigut els tampons del Departament. Quan feien falta be que ens cridaren però ara ens perjudiquen no deixant-nos en igualtat de drets. Si fa dos cursos i el curs passat n'erem vàlids, perque aquest no? Per què hem de permetre que un mestre que no està adscrit al nostre SSTT passa per davant nostre? Per què hem de permetre que la gent que fa dos mesos encara estava a la facultat estiga per davant nostre?
I què fan els sindicats davant les nostres queixes? Mirar cap a altre costat, estem a soles en aquesta batalla, som el "pito del sereno".
Escric aquestes línies des de Vilafranca del Penedès, per a més Inri demà es la Mercè i clar els del departament no treballen encara que el 95% del seu àmbit si que ho faça (crec que l'única excepció es l'Hospitalet on també es festa), esperant que hui publiquen les llistes dels convocats per al dijous i saber si puc tornar a València o he de demanar algú que hem deixe estar un parell de dies a sa casa. Mola moltíssim aquest departament!!
En fi, quina manera de gastar pasta per a res, que he vingut en cotxe per si tallaven l'Euromed per les plutjes i només s'ha ficat a ploure ara...
I tú, què em contes?

PD: 17:15 ja ha eixit la llista de convocats pel dijous.... i estic convocat. Quart viatge a Barcelona de forma inútil? Buscaré asil al Penedès...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Company, saps on està Sant Llorenç d'Hortons?? No està perdut per les muntanyes del Berguedà, està a 5 minuts de Martorell, apenes mitja hora de bcn... A veure si per un desconeixement geogràfic has deixat escapar una plaça apta pels de "ciutat"

Neomaestrillo ha dit...

Si company si que se on està, si m'hagueren deixat l'hagués agafat però ni això, hui no he tingut possibilitat d'escollir, estava dels últims convocats de Secundària.
La "gent de ciutat" si no té tren o metro (sense conyes havia una xiqueta que es pensava que el metro va per tota Catalunya...) no agafa les coses, tots tiren cap a Badalona, L'Hospitalet, Sant Adrià...
A mi, que vinc de València, igual em dona una cosa que l'altra, de fet el Penedès està entre les meues preferència, l'any passat vaig estar a Vilafranca.
A més per si de cas sempre porte el mapa!!

Anònim ha dit...

Doncs res, sort i paciècnia, company.