diumenge, 16 de setembre del 2007

Horitzonts d'oposicions!

Hola!
En fi, ja ens anem apropant en les llistes, aquesta setmana eixirem del dubte de si ens apropem pq hi ha moltes baixes o pq ningú està agafant les vacants de mitja jornada.
Molt prompte ens plantarem ja a l'octubre, moment pot ser, d'escomençar a repasar els apunts per a preparar les opos de l'any que ve. De moment, pel que jo se, hi hauran opos de secundària a Castella La Manxa, Andalusia, Madrid, i espere que a la meua terra, el País Valencià, també.
Unes noves opos, en les quals haurem de revisar les programacions, l'any passat foren les últimes de la LOGSE i ara haurem de planificar segons la LOCE. Francament jo no se exactament que és allò que canvia, però temps tindrem d'estudiar-lo.
Preparar les opos és un món, cadascú ho fa a la seua manera. Uns amb preparador, altres van a una acadèmia, altres formen grups d'estudi i altres pel seu compte. Jo aquests anys he convinat els grups d'estudi amb el treball individual. He tingut accès als temaris de les acadèmies i crec que si tens confiança en un grup és millor repartir-se els temes per a redactar-los individualment.
Però si que m'agradaria contrastar opinions, de les acadèmies tot el món parla prou malament, si algú pot dir alguna cosa positiva, que ho comente per favor!.
De moment l'única cosa que trobe positiva de les acadèmies és que més o menys te marquen el ritme de treball, però si donen les classes com fan els temes....
De totes maneres dona prou mandra haver de ficar-se un any més amb el mateix, per a mi, les següents opos seràn ja les quartes, les terceres preparades de manera seriosa. Com contiune amb aquest ritme estaré més temps per traure les opos que per acabar la carrera! Per a mi quan s'apropen les opos, bo des de gener, tot comença a girar a torn a elles, convertint-se en el centre de la vida en torn a la qual gira tota la resta. Per això m'agobie, cosa que mai m'havia passat a la uni, però clar ara parlem de la vida real, de dedicar-te professionalment a una cosa que t'agrada i que serà el teu sustent vital.
Si algú te formes de relaxar-se tb agraire els seus comentaris!
En fi, espere que aquesta setmana vos (ens) criden per a treballar, i als que heu escomençat ja el curs, que vos vaja bé!
I tu, què em contes?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola neomaestrillo!
Esperem que les coses de la borsa vagen alleugerant i que aconseguim treball.

La meua experiència a les acadèmies em fa conscient d'allò que es diu en castellà "te lo venden como si fuera la panacea". Com a positiu es pot dir que et marquen un ritme de treball (saps que has d'estudiar perquè et fan simulacres d'examen), que et serveix per a treballar el pràctic i que, als que es presenten per primera vegada, els informen de cóm van eixint les convocatòries i els nous decrets. Però amb el nou decret que està funcionant i que no hi ha pràctic jo crec que l'oposició es pot treballar individualment o, com dius tu, preparant els temes per grups de treball, o també comprar el temari d'alguna editorial.
Les acadèmies tenen el problema del temps: el temps passa volant i no s'aprofita com cal, en la major part de vegades; també influeix el professor (si és organitzat o no), etc.
La novetat de les noves oposicions serà la forma de programar a la LOE (la LOCE al final no es va posar en vigor), cosa que a tota la gent durà de crani i serà molt asquerosa, jeje. Esperem que la convocatòria ho explique bé i ens deixen d'atabalar.

Per a mi serà la segona vegada que em presente a opos. "Que la fuerza nos acompañe" i que els tribunals siguen comprensius, jeje.

A10!