divendres, 7 de setembre del 2007

El meravallòs món dels nomenaments.

Hola! Com anem?
Hui vaig a explicar com funciona un nomenament, complint així una de les primeres funcions d'aquest blog que és compartir experiències. Molta gent de la borsa encara no ha treballat mai i d'aquesta manera es podra fer una lleugera idea de com funciona, i la gent d'altres CCAA pot comparar el seu sistema amb el català.
Així doncs, què hem de fer davant d'una convocatòria a nomenaments?
El primer de tot arribar prompte, si ens convoquen a les 10:00 he de fer el possible per estar com a mínim 15 minuts abans, especialment si t'han convocat per a primària o estas a un SSTT on les especialitats no estan convocades a hores diferents. La rao és senzilla, d'questa manera podrem agafar un buen puesto per sentir a la taula, pot passar que si arribeu sobre l'hora prevista hagueu de seure al final de la sala i estar tota l'estona amb el: "Pot parlar més alt? No se sent res", "Puede repetir lo que ha dicho"
La segona recomanació es portar de casa:
Un mapa de Catalunya: per poder situar les places que ens oferten
Aigua: és factible estar més de 2 hores allà passant calor
Boli: per marcar les places que ja han escollit els companys amb millor número.
Un llibre, diari o revista: si has de estar molta estona és recomanable per no avorrir-te masa, especialment si no coneixes a ningú a la sala.
Ja estem a la sala seguts i amb tot el material que portem de casa, és el moment de rebre els fulls de places ofertades, moment de fer-se (i perdó per l'expressió) palles mentals amb comentaris del tipus: "Uhaaa una sustitució de 4 mesos al costat de casa!!". Bé has d'assumir que tu no podràs triar aquesta sustitució, per dos raons:
A. No existeixen, fora de les vacants de principis de curs els nomenaments per sustituts que s'oferten son per a dies o com a màxim dos o tres setmanes, ja que encara que es sapiga que un profe va estar de baixa 5 mesos, les places ofertades ho són fins a que ha de tornar a fer la baixa. Dit d'altra manera, veus "Primària, CEIP xxxxx, Sitges, 6 dies" Eixos 6 dies no és el temps que tu estaràs treballant, sinó que son els dies que falten per a que la persona que està de baixa torne a fer la baixa o demane l'alta. El curs passat jo vaig agafar una sustitució que en principi era de uns pocs dies i al final fou de més de cinc mesos.
B. Gairebè mai agafaràs res al costat de casa, la gent que tens per davant és la que amb tota possibilitat et farà que hages d'agafar sustitucions de pobles que no saps ni on estan. Per això és bo portar el mapa.
Molt bé han passat 2 hores i 40 minuts i has agafat una sustitució a 200 km de la teua casa, què has de saber?
El primer que ha de fer és cridar per telèfon al centre per a dir que arribaràs el dia següent, és molt díficil que si al final tens una sustitució a mes de 100 km eixe mateix dia et presentes. Després ja pot cridar a casa per a dir-li als teus pares, novia/o, amics, cosins, veïns... "eiii que treballe!", però primer crida al centre. La millor manera d'escomençar bè és cuidar els detalls.
És normal també que tingues curiositat per saber el que cobraràs, la meua experiència es que malgrat els papers que amablement passen els sindicats, fins que no arribe final de mes no ho sabràs amb certesa. Si ja has treballat si que has de demanar que la retenció no siga d'un 2% i estiga més acorde al standard, sobre el 16-18%.
Possiblement hauràs de buscar allotjament on hages estat destinat, si és un poble petit, ànim, no desesperes, és possible trobar albergs per situar-te els primers dies i si veus que la cosa és per més temps començar a buscar pis. El millor que pots fer es preguntar als compis de feina.
Aquest és altre factor del qual encara no hem parlat, i decissiu per a que siga una bona o mala experiència. Et presentaràs al centre, i habitualment, una vegada fetes les presentacions, et ficaran a l'aula o grup.... i te'n hauràs d'eixir per tu mateix/a. No penses que a la teua arribada tindras un manual del grup/aula!!
I res més, quines ganes tinc de que tornen a convocar-me a nomenaments!!
I tu, què em contes?

PD:
1. Als visitants d'aquest petit raco de la xarxa vull demanar-vos que difongau la seua existència, han llevat el fòrum del USTEC i ja no tinc manera de donar-me a conèixer. He pensat que si arribem a ser un bon grapat de gent inclús podria agregar un fòrum.
2. Ara ja es poden deixar comentaris sense haver d'estar registrat en blogger.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, company! Sí que sembla que això dels nomenaments té història, sobretot per a gent novella que encara no sabem com va tot. Gràcies per la informació i que tingues sort!!
Una cosa, el fòrum de l'USTEC no l'han llevat. Jo hi vaig entrar posant el nom del fòrum pel google. Posa'l als favorits i no feina que t'estalvies!
Adéu!

Neomaestrillo ha dit...

Hola!
Per això estem, per a servir! Si tens qualsevol dubte i et podem ajudar, no et talles, a preguntar!
Tu ja has anat a nomenaments?
La veritat és que no acabe de trobar el fòrum per cap puesto.
A10!

Anònim ha dit...

Hola! Crec que encara passarà temps fins que vaja a un nomenament, jeje.
Per entrar al fòrum de l'USTEC, al google pose: opina informa't USTEC, i ja em dóna l'enllaç per entrar-hi.
Podria passar que estigués treballant a primària i em convocaren per anar a un nomenament de secundària? O com funciona això? Gràcies!
A10!

Neomaestrillo ha dit...

Gràcies, ara ja he trobat el fòrum!
Si que pot passar, però només en un planol teòric, és a dir, una vegada has sigut nomenat per a una sustitució no pots renunciar a ella.
Això vol dir que si et criden de Primària, i si estàs com jo a Barna comarques i no tens bon número o no has treballat mai és el més probable, si en nomenaments posteriors el teu número estiguera convocat per a la teua especialitat de secundària no podries anar, ja que no es pot renunciar a una sustitució.
Per cert, encara que supose que ha ho sabeu tots he vist que busquen gent per cobrir les vacants de primària a Girona. Personalment m'ho estic pensant.

Anònim ha dit...

Hola per accedir al forum d'USTEC has d'anar a la pàgina de "personal interí" i allà en un petit raconet apareix "opina, informa" però no hi ha ningú ja.

Anònim ha dit...

Ostres, jo tinc molts dubtes sobre els nomenaments i no t'informen gaire bé. Tinc entès que per primària t'has de presentar allà quan fan els nomenaments però que per secundària t'han de trucar. És així o també de secundària t'has de presentar a la teva delegació territorial? Gràcies

Anònim ha dit...

Avui he estat al meu primer nomenament, de fet ha estat al d'una companya que si han convocat... XD

Ha estat caòtic, però els consells que dones són molt molt bons!